معرفی درس نوروسایکولوژی
نوروسایکولوژی درواقع یکی از تخصصهای روانشناسی است. دانشجو در این رشته به بررسی رفتارها و ارتباط آنها با بخشهای مختلف مغز میپردازد و درواقع ارتباط مغز و رفتار را بررسی میکند. بسیاری از رفتارهای به هنجار یا نابههنجار ممکن است براثر آسیبهای مغزی انجام شوند و افراد از آنها بی اطلاع بمانند. در نوروسایکولوژی به این سؤال که رفتار، احساس یا اختلال ذهنی معلول یک نقص مغزی است یا خیر پاسخ داده میشود. تمرکز درس نوروسایکولوژی بر شناخت ساختار مغز و بررسی فرایندهای ذهنی مانند یادگیری، حل مسئله، حافظه، زبان، ادراک، تصمیمگیری و شناخت است و درصدد بهرهگیری بیشتر یا ارائه معالجه برای افراد است. در میان واحدهای درسی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری درس نوروسایکولوژی دیده میشود که پایههای تخصص این رشته را تشکیل میدهند.
نقش نوروسایکولوژی در کنکور
آزمون دکتری تخصصی روانشناسی از دو بخش عمومی و تخصصی تشکیلشده است. در بخش تخصصی واحدهایی مانند آمار و روش تحقیق، نوروسایکولوژی، روانشناسی شخصیت، روانشناسی رشد و آسیبشناسی روانی را داریم و بخش عمومی نیز شامل دروس استعداد تحصیلی و زبان است. نوروسایکولوژی حدود 4 سال است که به این آزمون افزودهشده است. بنابراین، نمونه سؤالات درس نوروسایکولوژی تنها شامل آزمونهای سال 96 به بعد هستند.
سرفصلهای درس نوروسایکولوژی
کتابهای مختلفی برای درس نوروسایکولوژی به چاپ رسیدهاند که اکثراً روند آنها به یک شکل پیش میرود و سرفصلهای مشابهی دارند. با توجه به هدف اصلی این درس که بررسی فعالیتهای مغزی و تأثیرات آن بر رفتار، احساس و تفکرات است، ابتدا بررسی ساختار ذهن است که از اهمیت بالایی برخوردار است. این کتابها طبق یک روند کلی ابتدا به بررسی و تعریف پیشزمینههای نظری و علمی این درس و چگونگی سیستم عصبی میپردازند و بعد بهصورت تخصصی به ساختار مغز میپردازد.
این روند از بخشهای بیرونیتر و قشری مغز شروع میشود و تا نواحی مختلف و اختلالاتی که در هر یک از بخشهای مغز اتفاق میافتند ادامه مییابد. در بخشهای پایانی کتاب منبع میتوانید کارکردهای مغز ازجمله حافظه، زبان، ادراک، هیجان دیداری و… را بهصورت کامل بخوانید و سپس با نوروسایکولوژی و اختلالات رفتاری، عاطفی و ذهنی مرتبط با مغز آشنا شوید. مواردی از سرفصلهای مشترک را در زیر مشاهده میکنید:
- دستگاه عصبی
- بافت شناسی دستگاه عصبی
- گیرندهها و عمل کننده ها
- فیزیولوژی سلول عصبی
- انتقال دهندههای عصبی
- مجموعه ساختارها و عملکردهای دستگاه عصبی خودکار
- فیزیولوژی دستگاه عصبی خود مختار
- کلیات دستگاه ارتباطی غدههای درون ریز و هورمون ها
کتابهای نوروسایکولوژی برای چه کسانی مفید است؟
با توجه به اینکه درس نوروسایکولوژی را در تمام مقاطع کارشناسی تا دکترا روانشناسی داریم، جزوه درس نوروسایکولوژی برای تمام مقاطع مفید و کارآمد است. اما برای کسانی که نمونه سؤالات درس نوروسایکولوژی را جهت آمادگی برای کنکورها لازم دارند، کتابها بهتر و جامعتر هستند. باوجود تعداد زیادی از کتابها برای این درس، کتابهایی نیز وجود دارند که نمونه سؤالات استاندارد و پاسخ آنها را نیز به همراه دارند که صرفاً برای آمادهسازی داوطلبان آزمون دکتری طراحیشدهاند.
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهنظرات
900,000 تومان
استاد شکیب جوهری
دکتری روانشناسی بالینیکارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
قوانین ثبت دیدگاه