معرفی درس آسیبشناسی روانی
یکی از مهمترین پیشزمینهها برای درمان هر بیماری، آسیبشناسی آن است. بیماریهای روانی نیز از این قاعده مستثنا نیستند و یک روانشناس قهار باید بداند که چه آسیبهایی میتواند باعث بروز این بیماریها شود. در خلاصه درس آسیبشناسی روانی آمده است که این درس بهمنظور آشنایی با اختلالهای روانی و انواع رویکردها برای درمان این اختلالات طراحی شده است. دانشجویان پس از مطالعه این درس روشهای تشخیص اختلالات روانی رایج و راهکارهای درمان آنها را خواهند شناخت. درس آسیبشناسی روانی در دو بخش ارائه میشود. در بخش اول اختلالات روانی معرفی میشوند و دانشجو یاد میگیرد که چگونه شخص سالم را از بیمار تشخیص دهد. در بخش دوم این درس نیز عوامل بروز اختلال و راههای درمان آن تدریس خواهد شد.
سرفصلهای درس آسیبشناسی روانی
هدف اصلی از این درس آشنایی با عواملی است که یک اختلال روانی را ایجاد کرده یا آن را آشکار میکنند. پس از تشخیص این اختلال و یافتن علت آن، میتوان راهکاری برای درمان این اختلال پیشنهاد کرد. سرفصلهای کلی این درس بهصورت زیر است:
- مقدمهای بر آسیبشناسی روانی
- آشنایی با اختلالات اسکیزوفرنی و سایکوتیک
- اختلالات خلقی (شامل انواع افسردگی، اختلالات دو قطبی و…)
- اختلالات تجزیهای (شامل اختلال چند شخصیتی، فراموشی و مسخ)
- اختلالات شبه جسمی
- اختلالات جنسی
- اختلالات اعتیاد و وابسته به مواد
- بیماریهای اخلاقی (شامل حسادت، تکبر، کینه، خساست و…)
درس آسیبشناسی روانی برای چه کسانی ارائه میشود؟
با توجه به مباحث خلاصه درس آسیبشناسی روانی این درس برای دانشجویان کارشناسی رشتههای علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره و راهنمایی ارائه میشود. البته بهجز دانشجویان این رشتهها، افرادی که به حوزه روانشناسی و شناخت اختلالات روانی علاقهمند هستند نیز میتوانند از مباحث این درس استفاده کنند. در دروس دانشگاهی آسیبشناسی روانی 1 و 2 پیشنیاز بسیاری از درسهای دیگر است. بنابراین مطالعه مناسب و فهم این درس باعث میشود که دانشجویان در ادامه روند تحصیلی خود نیز موفق باشند و مباحث دیگر درسها را راحتتر متوجه شوند. به همین دلیل این درس معمولا در ترمهای اول رشتههای روانشناسی و علوم تربیتی ارائه میشود.
نقش درس آسیبشناسی روانی در کنکور تحصیلات تکمیلی
بررسیهای متخصصان نشان داده است که منابع مربوط به آسیبشناسی روانی یکی از محبوبترین منابع طراحان سوال کنکور هستند. ازآنجاییکه این درس یکی از درسهای پایه رشته روانشناسی است، میتوان ردپای آن را در اکثر سوالات کنکور پیدا کرد. به همین دلیل مدرسان کنکور مطالعه جزوه درس آسیبشناسی روانی را بسیار توصیه میکنند. اگر نگاهی به منابع کنکور کارشناسی ارشد و نمونه سوالات تستی درس آسیبشناسی روانی در این آزمون بیندازیم، متوجه خواهیم شد که بخش زیادی از منابع مربوط به مباحث این درس است.
در کنکور دکتری نیمهمتمرکز نیز در بخشهای روانشناسی شخصیت، روانشناسی یادگیری، روانشناسی رشد و آسیبشناسی روانی میتوان ردپای این درس را مشاهده کرد. تسلط کامل بر روی خلاصه درس آسیبشناسی روانی باعث میشود که شانس داوطلبان برای قبولی در آزمون بیشتر شود. چراکه تاکنون حدود 30 درصد از سوالات کنکور کارشناسی ارشد به این درس مربوط بوده و درصد میانگین رتبههای برتر کنکور نیز حدود 50 درصد است. بنابراین اگر داوطلبان بتوانند به درصدی بالاتر از 50 در این درس برسند، میتوانند به کسب رتبههای برتر امیدوار باشند.
نمونه سوالات درس آسیبشناسی روانی چگونه است؟
اگر نگاهی به نمونه سوالات درس آسیبشناسی روانی بیندازید، متوجه خواهید شد که سوالات این درس ممکن است به دو صورت تستی و تشریحی مطرح شود. هدف از امتحان در این درس ارزیابی مهارتهای دانشجو در خصوص تشخیص اختلالات و ناهنجاریهای روانی، شناخت علائم، راهکارهای درمان و شناخت عوامل ایجادکننده اختلال است. در نمونه سوالات تستی این درس معمولا دانش تئوری دانشجو بررسی میشود. درواقع هدف از آزمون تستی بیشتر بررسی آشنایی دانشجو با اصطلاحات تخصصی و تعاریف آنها و دیگر مباحث تئوری است.
در دیگر نمونه سوالات درس آسیبشناسی روانی، دانشجو در یک موقعیت واقعی قرار میگیرد و از او خواسته میشود که نوع اختلال یا علت ایجاد و آشکار شدن آن را تشریح کند. در این نمونه سوالات که بهصورت تشریحی هستند، توصیفی از یک محیط واقعی و شرححال بیمار ارائه میشود که دانشجو با توجه به مباحث درس باید راهکار تشخیص اختلال و درمان آن را ارائه دهد. اینگونه سوالات در ارزیابی مهارت عملی و علمی دانشجو بسیار کاربردی هستند و پس از فارغالتحصیلی و در زمان کار نیز به کمک او خواهند آمد.
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهنظرات
900,000 تومان
قوانین ثبت دیدگاه