راهکارهای مقابله با ترس (ریسکپذیری) در مسیر کارآفرینی
در این مطلب می خوانید:
دنیای کارآفرینی برای کسانی که به آن وارد میشوند پر از چالشهای مختلف است که باید آنها را پشت سر بگذارند. بدون شک ترس یکی از بزرگترین دشمنانی است که در دنیای کارآفرینی به سراغ شما خواهد آمد. از همین رو شما باید تمام توان و انرژی خود را جمع کنید تا با ترس های مختلف در کسبوکار مواجه شوید. دکتر ماکان آریا پارسا تاکید ویژهای بر روی مقابل با ترس در کارآفرینی دارد و راهکارهای مختلفی را در این زمینه ارائه میدهد. اگر دوست دارید که بیشتر با این راهکارهای گفته شده آشنایی پیدا کنید، حتماً این مطلب را بهصورت کامل مطالعه کنید.
کنترل ترس در دنیای کارآفرینی از دید ماکان آریا پارسا
همه انسانها دارای حسهای مختلفی هستند که هرکدام از آنها در نوع خود اهمیت دارند. یکی از مهمترین حسها که در وجود انسان نهفته شده است ترس است. بهصورت کلی حس ترس اگر به مقدار معمولی باشد بسیار مناسب خواهد بود. درواقع حس ترس حالت محافظتی دارد و انسان را از موقعیتهای خطرناک دور میکند. بااینحال اگر ترس بیشازحد زیاد باشد، شخص دچار محافظهکاری میشود و جرئت انجام کارهای بزرگ را از خود میگیرد. با توجه به مواردی که به شما گفته شد، ترس در دنیای کارآفرینی نیز مشکلات زیادی به وجود میآورد که باید برای آن فکری کرد.
بر همین اساس یک مدیر موفق کسی است که بتواند ترس خود را به شکل کنترل شدهای دربیاورد تا بتواند کسبوکار خود را جلو ببرد. معمولاً صاحبان کسبوکاری که ریسکپذیری پایینی دارند، نمیتوانند بیزینس خود را تا حد زیادی رشد دهند و ازاینجهت به آنها ضربه وارد میشود. از نظر دکتر ماکان آریا پارسا، یک کارآفرین موفق باید ترس خود را مدیریت کند و آن را در حال تعادل نگه دارد. مسلماً با انجام چنین کاری نتایج بهدستآمده در کسبوکار نیز تغییر بسیار زیادی خواهد کرد.
اقدام کردن؛ بهترین راهکار برای از بین بردن ترس در کارآفرینی
برای اینکه انسان بتواند با ترسهای خودش روبرو شود، چاره جز این ندارد که با آنها مواجه شود. تا زمانی که شخص به سمت ترسهای خود حرکت نکند، مسلماً مشکل بزرگ و بزرگتر خواهد شد. همین موضوع در دنیای کسبوکار هم صدق میکند و شخص باید تمام توان خود را به کار ببندد تا با چالشهای خاص دنیای کسبوکار مواجه گردند. اگر انجام یک کار در کسبوکار برای شما ترسناک است، بهترین راه مقابله با ترس این است که هر چه سریعتر آن را انجام دهید. نکته مهم این است که بخش زیادی از ترس شما حالت ذهنی دارد و درواقع در دنیای بیرون هیچوقت اتفاق نمیافتد.
بیشتر این ترسها به این دلیل اتفاق میافتد که شما اعتمادبهنفس کامل را در دنیای کسبوکار ندارید. زمانی که شما ریسکپذیری خود را در کسبوکار افزایش میدهید، به همان اندازه احتمال موفقیت و سودآوری شما نیز بیشتر خواهد شد. با توجه به نکات گفته شده حتماً اقدام کردن را در برنامه خود بگنجانید تا بتوانید به دستاوردهای جدیدی در کسبوکار دست پیدا کنید. زمانی که شما در زمینهای که میترسید اقدام میکنید، تازه متوجه خواهید شد که بخش زیادی از این دغدغهها فقط در ذهن شما بوده است و هیچ نمود عینی از آن در دنیای بیرون مشاهده نمیشود.
افزایش عزت نفس برای تقویت ریسکپذیری در کسبوکار
یکی از شاخصهای بسیار مهم برای موفق شدن یک کسبوکار ریسکپذیری آن است که باید در یک حد متعادل قرار بگیرد. حس ترس باعث شده است که بسیاری از کسبوکارها نتوانند آن طور که باید به رشد خود برسند. دلایل بسیار زیادی برای ترس در کسبوکار وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به کمبود عزت نفس اشاره کرد. تمامی کسانی که از نظر عزت نفس دارای کمبود هستند معمولاً دچار ترسهایی متعددی میشوند.
وجود این ترس مخرب در کارآفرینی میتواند آسیبهای زیادی در پی داشته باشد. زمانی که یک مدیر کسبوکار اعتمادبهنفس پایینی داشته باشد، میزان ریسکپذیری خود را نیز بسیار کاهش میدهد. معمولاً طرحهای محافظهکارانه نمیتوانند جهش بزرگی در کسبوکارها ایجاد کنند و به همین علت سرعت رشد کسبوکار را نیز پایین میآورد. در این حالت مدیر کسبوکار باید برای توسعه فردی خود زمان بگذارد و اعتمادبهنفس خود را به شکل ویژهای بهبود ببخشد تا مشکلات او به کمترین حد ممکن برسد.
تفکر مثبت؛ راهی برای مقابله با ترس در کارآفرینی
همانطور که میدانید ریشه بسیاری از ترسها به ذهن شما برمیگردد. بر همین اساس شما باید به دنبال راهی باشید که در آن افکار ترس کمتر به سراغ شما بیایند. تقویت تفکر مثبت همان چیزی است که شما را از شر بسیاری از ترسها رها خواهد کرد. بهصورت کلی حس ترس با تفکر منفی ارتباط نزدیکی دارد. معمولاً افراد منفی گرا بیش از دیگران از ریسک کردن هراس دارند که این مورد آسیبهای زیادی به آنها وارد میکنند. تجربه نشان داده است که افراد خوشبین ریسکپذیری بالاتری دارند و همواره به احتمالات مثبت چشم میدوزند. این در حالی است که افراد منفی بین بلافاصله تمامی اتفاقات بدی که ممکن است بیفتد را بیان میکنند که این امر نشاندهنده تفکر منفی آنها است. مطمئناً اگر شما هم تفکر مثبت در کسبوکار را تمرین کنید، نتایج فوقالعادهای به دست میآورید.
سخن پایانی
دنیای کارآفرینی پر از ریسکهای مختلف است که شما باید خود را برای حضور در این دنیای پرپیچوخم آماده کنید. حس ترس یکی از بزرگترین دشمنان شما برای رسیدن به موفقیت خواهد بود. ترس از شکست معمولاً در وجود هر کارآفرینی وجود دارد ولی اگر مقدار آن بیشازحد باشد، مسلماً آسیبهای زیادی در پی خواهد داشت. دکتر ماکان آریا پارسا تمام تلاش خود را میکند تا راهکارهای مقابله با ترس را بهصورت ویژه آموزش دهد. مسلماً با استفاده از این آموزه میتوانید ترسهای خود را کنار بگذارید و یک کسبوکار عالی را برای خود ایجاد نمایید.
سؤالات متداول
ریشه حس ترس در کارآفرینی چیست؟
حس ترس یک نعمت خداوندی است که برای حفاظت انسان از موقعیتهای خطرناک ایجاد شده است. البته ترس زیاد در کسبوکار بسیار بازدارنده است و احتمال موفقیت شما را پایین میآورد.
چطور ریسکپذیری خود را بیشتر کنیم؟
سعی کنید که بر روی نکات مثبت طرح خود تمرکز کنید. منافع احتمالی در صورت ریسک کردن را با خود مرور کنید تا حس شما نسبت به ریسک بهتر شود.
بهترین راهحل برای مقابله با ترس در کسبوکار چیست؟
هیچچیزی مانند اقدام نمیتواند شما را از موقعیتهای ترسناک نجات دهد. اگر مدتهای زیادی است که به خاطر ترس یک کار را کسبوکار خود انجام نمیدهید، باید هر چه سریعتر برای آن اقدام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید