اهمیت یادگیری مداوم
در این مطلب می خوانید:
اهمیت یادگیری مداوم در ارتقای عملکرد آدم نهفته است. همچنین یادگیری نوعی آموزش محسوب میشود که تغییر رفتار را به دنبال دارد. در نتیجه آموزش ابزاری جهت دستیابی به هدف یادگیری است. حال افرادی که مدام در حال یادگیری هستند علاوه بر این، سرآغاز دیگر سازمانهای یادگیرنده به حساب میآیند. پرسنل این سازمانها یک به یک از قابلیتهای خاصی برخوردارند. هر کدام از این پرسنل از نیرو میز پذیرش گرفته تا مدیر عامل به صورت مستمر در حال مهارت افزایی و یادگیری هستند؛ بنابراین اهمیت یادگیری به صورت مداوم به قدری آشکار است که در مکانیزم برخی جانداران همچون زنبور عسل به وفور دیده میشود.
یادگیری مداوم چقدر اهمیت دارد؟
اهمیت تصمیم به یادگیری مداوم در زندگی زمانی آغاز میگردد که انسان به فهم واقعی از یادگیری میرسد. همچنین دانستههای او نسبت به دنیای اطرافش کم باشد. درنتیجه از جایی شروع شود که انسان با هر بار یادگیری، پیشرفتی در زندگی اجتماعی و شخصی او رخ دهد. در واقع دانش انسان هر بار پربارتر و پربارتر میشود؛ بنابراین پیشرفت ابزاری است که یادگیری به طور مدام را همواره برای همه با اهمیت میسازد.
یادگیری مداوم یا Continual Learning چیست؟
انسانها و حتی حیوانات این قابلیت را دارند که دانش و مهارتها را به طور مداوم در زندگی روزمره به دست آورند. سپس با بهبود بخشیدن این دانش و مهارتها، آنها را به دیگران انتقال دهند که به چنین توانایی یادگیری مداوم می گویند. این یادگیری توسط مجموعهای سرشار از مکانیسمهای عصبی شناختی حاصل میگردد. البته این مکانیسمها شامل تخصص و توسعه مهارتهای حرکتی، حسی، تقویت و بازیابی حافظه طولانی مدت است؛ بنابراین یادگیری مستمر برای سازمانهای یادگیری محاسباتی و با عوامل مستقل که در تعامل هستند و اطلاعات را پردازش مینمایند، مهم است.
روشهای یادگیری مداوم
جهت یادگیری مداوم و همچنین پیشگیری از توقف آن، روشهای زیر توصیه میشود.
کنجکاو باشید
برای ارتقای و ادامه دار بودن یادگیری مداوم هر زمان هرگونه سوالی به ذهن فرد خطور کرد، نباید از پرسیدن آن اعتنا کند. یکی از کارآفرینان موفق کشور، میثم شکری ساز است که شما میتوانید با مراجعه به صفحه رسمی او جواب سؤالات خود را بیابید؛ زیرا دکتر میثم شکری ساز با بار علمی بالا و برگزاری سمینارهای بزرگ از طریق یادگیری مستمر قادر به برطرف نمودن کنجکاوی شما میشود. همچنین تحقیق در مورد مسائل متعدد، یادگیری مهارتهای جدید و انجام پژوهش ذهن شما را پرورش میدهد؛ بنابراین یادگیری در راستای اهداف مادی یا غیر مادی باز سودمند است.
نقاط ضعف خود را شناسایی کنید
شما باید نقاط ضعف خود را بشناسید و در راستای تقویت آنها بکوشید. همچنین قوانینی را برای خود وضع نمایید که در طول هر ماه یکی از مهارتهای جدید و مرتبط به یادگیری را بیاموزید. برای تقویت نقاط ضعف خود میتوانید به صورت مجازی در سمینارهای دکتر میثم شکری ساز حضور یابید.
مطالعه کنید
یکی از روشهای اصلی یادگیری مداوم همان مطالعه است. حال اگر علاقهای به خواندن کتاب ندارید، عادت مطالعه کردن و کتاب خواندن را در خود ایجاد نمایید. دانشگاه ایالتی بویز در سال 2014 تحقیقاتی در مورد مطالعه و یادگیری انجام داد. در این تحقیقات خواندن علاوه بر شناخت مفاهیم جدید، آگاهی اجتماعی و هوش هیجانی را نیز افزایش میدهد. سپس با اتصال و ارتباط شخصیتهای داخل کتاب با زندگی، فرد تجربه بیشتری مییابد. همچنین قادر به پذیرفتن مسئولیت چالشهای آینده میشود تا سرنوشت بهتر و مطمئنتری را برای خود رقم بزند.
البته به غیر از 3 روش نام برده برای یادگیری مداوم، ذهن و بدن جهت دریافت اطلاعات و رشد به عواملی دیگری نیاز دارند. این عوامل شامل استراحت کافی جهت تمرکز، رژیم غذایی متعادل، تغذیه مناسب و ورزشهایی مانند یوگا است. همچنین در کنار ورزشهای ذهنی، فعالیتهای بدنی برای رشد سلولهای مغزی و تقویت ماهیچهها ضروری هستند. در نتیجه به عملکرد بهتر و افزایش کارایی مغز کمک میکنند.
مزایای یادگیری مداوم
یکی از کلیدیترین مزایای یادگیری مداوم و دستیابی به دانش این است که افزایش اعتماد به نفس انسان را به دنبال دارد.
توانایی یادگیری سطح مهارتهای هر فرد را به طور چشمگیری افزایش میدهد.
یادگیری مستمر فرد را با چیزهای نوین مشغول و درگیر مینماید. همچنین با مشغول کردن فرد از طریق استفاده از فرصتهای جدید و کسب مهارتهای نوین، مانع کسالتهای روزانه میشود. فرد با یادگیری مستمر، دانش کسب میکند و رشد ذهنی خود را تضمین مینماید. درنتیجه او شخصی برتر در خود مییابد و به آسانی میتواند پیچیدگیها و امور زندگی را اداره کند.
یادگیری مادام العمر ذهن را تیز و مغز را سالم نگه میدارد. این فرآیند مداوم، شخصیت فرد را شکل میدهد و خوبترینها را برای او به ارمغان میآورد.
این فرآیند فرد را یاری مینماید تا دیگر علایق خود را بیابد. البته فرد با مراجعه به وب سایتها، شبکههای مجازی، کتابها و … میتواند اطلاعات زیادی کسب کند. سپس سطح یادگیری خود را بالا ببرد. با کسب دانش و یادگیری مستمر، بدن و ذهن خسته میشود. همین امر بهبود سلامتی و داشتن خواب راحتتر را برای فرد به همراه دارد.
یادگیری مستمر را میتوان یک مهارت کلیدی و ضروری قلم داد؛ زیرا کسب علم و دانش به شخص کمک میکند تا دید خود را نسبت به مسائل مختلف گسترش دهد. درنتیجه فرد در یک چارچوب ذهنی مفیدتر و بهتر میتواند با تغییرات مواجهه شود.
برای آشنایی و الهام گرفتن از یک کارآفرین جوان و موفق ایرانی روی لینک زیر کلیک کنید:
آیا برای یادگیری مداوم در میان ماندن و به روز کردن اطلاعات ضروری است؟
در میان ماندن و به روز کردن اطلاعات و مهارتهای شخصی یکی از عوامل کلیدی یادگیری مستمر به حساب میآید. درنتیجه با تطبیق مهارتهای خود و ارتباط با فضای تخصصی، دنیای در حال تغییر را دنبال کنید؛ زیرا نباید از کسب دانش و چیزهای جدید جا بمانید.
آیا برای یادگیری مداوم ارائه رزومه قوی الزامی است؟
زمانی که فرد در حال یادگیری مستمر است، مسلماً مدارک معتبر، نمونه کارها و فعالیت او بیشتر خواهد شد؛ بنابراین اعتبار فرد در محیطهای مختلف از جمله محیط کار افزایش مییابد. همچنین با داشتن مهارتهای نوین به رزومه و نمونه کارهای بیشتری با تنوع بالا اضافه میگردد.
آیا تغییر دیدگاه بر یادگیری مداوم تأثیر میگذارد؟
یادگیری مستمر فکر و ذهن فرد را باز میکند. سپس نگرش او را نسبت به دانستنیهای گذشته تغییر میدهد. همچنین هر چه قدر میزان یادگیری بیشتر باشد، زوایا و جنبههای بیشتری در فعالیت مدنظر کشف میشود. درنتیجه فرد نسبت به انسانهای عادی فهم عمیقتری از مسائل پیدا میکند و خروجی بهتری نیز دارد.
سخن پایانی
یادگیری مداوم یک فرایند ناتمام و بی پایان است و امری حیاتی برای همه انسانها محسوب میشود. مفهوم یادگیری با گذشت زمان به تکامل میرسد و با کسب مدرک تحصیلی یا اتمام یک کار مفید به پایان نمیرسد؛ بنابراین فرآیندی مادام العمر به حساب میآید. انسان به طور مستمر میتواند برای یادگیری چیزهای جدیدی پیدا کند. مغز و ذهن انسانها با داشتههای قبلی و روشهای قدیمی شکل گرفته که بایستی با یادگیری مستمر آن را به روز رسانی نماید. همچنین اگر به دنبال پیشرفت و رشد هستید تنها راه شما یادگیری مستمر و مداوم است. درنتیجه در جا زدن بی معنا است یا باید رو به جلو در حرکت باشید یا اینکه برای همیشه عقب بمانید.
دیدگاهتان را بنویسید